donderdag 29 mei 2008

schoolreis Planckendael

Beste mensen,

iedereen vraagt zich af hoe we het weereens voor mekaar krijgen om met onze ganse basisschool een uitstap te maken die voor iedereen bij blijft als uniek, aangenaam, ontspannend, interessant, aanvankelijk druilerig maar nadien zuurstofrijk ...

Eerst reden we met de bus !


Daarna voeren met de boot ! Van afwisseling gesproken.


Het concept voor-ieder-wat-wils staat als een paal boven water. Al krioelde het daar wel van de karpers en kikkers in de vele beekjes en vijvers die het park telde.

Vanop een rots werden we in de gaten gehouden door Koning Leeuw met in zijn buurt enkele schijnbaar vermoeide dames, waarschijnlijk aan het bekomen van de grote biefstuk die ze net verorberd hadden.
Op de vraag waarom wij rechtop lopen en bonobo's niet kon ik beter het woord laten aan onze kinderen. Zij hadden immers die les voorbereid.

Het gejoel van spelende kinderen wekte de aandacht en algauw trokken we de speeltuin in waar we dan meteen ook onze sandwiches bovenhaalden.

Dan doken we weer vlot de wandelpaden in.
We verlieten de begane grond en klommen tussen de kruinen van immense bomen.

Van daarboven konden we de gigantische serres zien van de tropische tuin, waarin de vele gevederde vrienden van meester Geert het beste van zichzelf gaven. De moeite waard dus.

En enkele eurootjes verwisselden hieronder van portemonnee.

Klik op dit ijsjeskraam en je zult ZIEN.


De terugreis verliep vlotjes. Aan de schoolpoort zagen we heel wat opgeluchte gezichten.
Bij deze wou ik alle kinderen en begeleiders bedanken. Het was een aangename schoolreis met jullie erbij.

En waar gaan we volgend jaar heen ?
Iets met vogels ? :)

1 opmerking:

Anoniem zei

Een leuk verslag van een leuke reis...